Kattungarna 15 veckor

Lördag den 27 april 2013
 
 
Det känns lite ensamt och tyst här hemma nu. Dom vuxna katterna är ute i trädgården mest hela dagarna så dom små trollen får härja fritt inne. Jag hade ju tänkt att dom skulle få gå ut dom också men än så länge är det nog lite för kallt i marken för dom. 
 
Deras nyfikenhet och misstag ser jag varje dag. Inte är man rädd för hemska Felix som fräser som 10 Maine cooner.  Nejdå, han får allt flytta på sig. Min äldsta vita hona Bella fick vackert vänta vid matskålen för Ginny fräste och spottade mot henne. Det var hennes mat och ingen annans. Jag slutar aldrig att fascineras av djurens språk.
 
Ginny har precis provat på kokt potatis och det var så gott så hon ville även äta upp potatisskalen. Gräddfilen var också mumsig men när hon kom till matjesillen blev det stopp. Ginny är mer tillgiven och kommer gärna upp i knät för en mysstund medans Gracie gärna kommer nära men inte tillräckligt för att jag ska hinna ta upp henne, då tar hon ett jättesprång och skuttar lekfullt iväg. Jag tror hon vet vad jag vill och bara vill retas med mig. Hon har definitivt blicken i ögat för bus den lilla vackra. Det som är mest populära just nu att leka med är markisbandet som hänger ned mot golvet. Jag hör dom tydliga ljuden och kan nog ana vem som sitter där och har skitkul, jo Gracie. Det har blivit hennes grej. Tv:n är skitkul att titta på och även att ta på. Att kolla på F1 med husse är hur spännande som helst. Fast man får ju inte tag i bilarna. Husse får motion eftersom han måste ta ner dom från tv:n hela tiden. Och det är ju inte så dumt det heller.
 
Tog några bilder på kattungarna idag när dom låg i kattrummet och slöade på ställningarna. 15 veckor har gått hur fort som helst.
Visst ser man att dom vuxit något så enormt på bara några veckor. Vad det ska bli av Garras, vete sjutton, men en stoooor kille lär det bli helt säkert.
 
Vid pennan Nettan och G-kullen
 
GARRAS
 
 
 
 
GARRAS OCH GINNY
 
 
GRACIE
 
 
 
 
 
 
 
GINNY
 
 
 
 
 
 
 
 
 

G-kullen - tillsammans en sista gång.

Ja då var vi alltså här. Det är dags för den sista videon från G-kullens sida. 2 av de 5 som föddes har flyttat till nya hem, vilket innebär (för att inte glömma) att 2 är fortfarande till salu! Gracie kommer som sagt att stanna hos oss. Njut av våra dunbollar, de har ett underbart socialt temperament och vi kan öppet erkänna att vi aldrig haft en sådan speciell kull som den här. Varje individ har väldigt speciella egenskaper och det har varit mäkta roligt att få delta i deras uppväxt. 
 
Det var också en av anledningarna till att vi ville dela med oss av kattungarnas utveckling till er. Av era kommentarer att dömma har ni följt G-kullen med glädje, till också vår lycka. Det hade inte alls varit samma sak att dela med sig av något så stort om ingen hade deltagit. Så tack till alla er som följt oss! Det har varit riktigt roligt.
 
Men misströsta inte, det här inte det absolut sista ni får se av G-kullen. Som jag sa i början är två missar fortfarande till salu, och de underbara individerna kommer självklart att fortsätta visa sina morrhår här på bloggen då och då. Men för att inte pladdra på alldeles för mycket tycker jag att ni ska få se hela G-kullen tillsammans en sista gång. Låt oss se hur mycket de har vuxit på dessa veckorna, från början till slut. 
 
Jag kan erkänna att det var svårt att inte lipa under tiden jag redigerade videon, så ta ett fast tag om en näsduk så kör vi!
 

Morgonrutiner.

 
Ungefär klockan 07.00 väcker Gastón mig med sitt kurrande och trampande. Dags för kel! Det kelas så gott det går med en väldigt trött matte i ungefär en 30 minuter innan matte är så pass pigg att det är omöjligt att somna om. Lika bra att gå upp. Gastón springer in i förväg till toaletten och väntar på mig. När duschen sätts på blir det extra kul! Titt-ut lekar med duschdraperiet är favoriten, men när jag är klar sätter han sig mer än gärna innne i duschen och leker med vattnet som är kvar på golvet. Sedan går han direkt in i sandlådan! "Åhnej" skriker jag, varpå jag haffar upp honom i famnen och försöker få bort sanden så gott det går.. Oh det sitter ju som klister.
 
När klockan slår 08.00 är det dags för kaffe till mig och mat till Gastón. Medan lill-missen väntar sitter han i fönstret och kikar på alla fåglar som sitter i busken, eller de torra löv som blåser på marken. När maten är klar klingar jag lite på skålen och Gastón kastar sig från fönsterbrädan och cirkulerar kring mina fötter tills jag sätter ner skålen. Han glupskar nöjt i sig sin mat och jag får äntligen min första klunk kaffe denna tidiga morgon.
 
Hälsningar Elaine

G-Kullen 13 veckor.

GRACIE - Stannar
GARRAS - Till Salu
GINNY - Till Salu
GASTÓN - Flyttat

Kattungarna 14 veckor

Onsdag den 17/4 2013. 
Mitt barnbarn Elias har namndag idag. GRATTIS Elias!
 
Tiden går alldeles för fort och med den kattungarnas ålder. Gliss och Gasto´n har flyttat till nya hem och det är inte utan att man fäller några tårar lite då och då. Nyss var det så mycket liv och rörelse här med massor av bus och lek. Nu blir det mat över på tallriken. Man kör ju på som vanligt. Det positiva är nu att man har mer tid för Garras, Ginny och Gracie. Alla tre samt Gastón kommer att ställas ut på Uppsala Kattklubb i maj både enskilt och i kullklass.
 
Nu är det full fart i "hela" huset och ibland undrar man om åskan går "där uppe". Ner för trappan, uppför trappan. Att dom inte bryter benen tänker jag. Allt är så himla spännande. Även min dator som får en massa konstiga tecken på skärmen. Modemet har också blivit ordentligt undersökt. Dom tycker nog som jag att Telia är långsamma. Mer fart! Eller hur? 
 
Tog lite bilder idag på dom små charmtrollen!
 
Varsågod och bara njuuuuut!
 
Vid pennan Nettan och G-kullen.
 
 
GARRAS
 

 
 
 
GRACIE
 
 
 
 
 
GINNY
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens vikt lördag den 13/4 2013

Vecka 13
 
 
G-Kullens vikt för dagen
Gastón - n 02 - Hane 2190 g 
Garras - n - Hane gick ej att väga ? g 
Gracie - d - Hona 2006 g
Genevie - d 09 23 - Hona 1777 g 
Gliss - n 09 - Hane. Flyttat den 6/4 sista vägningen här 1953 g 
 

Gastón har flyttat till Varberg.

 
Ja, nu har även Gastón flyttat hemifrån och bor numera på andra sidan Sverige, närmare bestämt i Varberg. Tågresan gick hur bra som helst, förvånansvärt bra, med tanke på att jag var förberedd på det värsta. Han var lite orolig i början men sov mestadels av resan. Dock vaknade han till den sista timmen på tåget från Stockholm till Göteborg. Han klev ur sin väska och la sig i mitt knä, sträckte ut sig och tittade ut genom fönstret. Mys! 
 
Hemma i lägenheten gick han flera varv, runt i varje rum för att försäkra sig om att han inte hade missat att lukta på någon pryl. Sedan däckade han i soffan bredvid mig och sov tills dess att min pojkvän kom hem från en whisky-mässa i Göteborg. Vi kelade och gullade lite tills vi la oss i vår säng, han följde efter och sov hela natten tätt inpå oss.
 
Idag har det gått 2 dygn sedan han flyttade till oss och han vänjer sig allt mer vid lägenheten och hittar nya platser han ännu inte undersökt. Idag satt han i fönstret för första gången och tittade på fåglarna till exempel.

Hälsningar Elaine

Några bilder på G-Kullen 12 veckor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens vikt måndag den 8/4 2013

 
Vecka 12
 
 
G-Kullens vikt för dagen
Gastón - n 02 - Hane 2023 g 
Garras - n - Hane 2216 g 
Gracie - d - Hona 1828 g
Genevie - d 09 23 - Hona 1678 g 
Gliss - n 09 - Hane. Flyttat den 6/4 sista vägningen här 1953 g 
 

Flytten!

 
 
7 april 2013
 
Fem små ulltroll har blivit fyra. Gliss har nu flyttat till sin nya familj i Sundsvall. Resan hade gått bra och killarna hade turats om att ha honom i knät lite då och då. Det tar ca 3 timmar att åka till Sundsvall och Gliss har aldrig åkt bil så jag är väldigt glad att han klarade av bilfärden. 
 
Det blev många tårar som sig brukar men denna gång var det extra mycket. Gliss har varit min favorit och han har knyckt mitt hjärta. Så idag har det varit en känslosam dag där det hela tiden fattades en liten Gliss.
 
Naija var lite orolig i går kväll och gick runt och letade. Då kändes det extra jobbigt. Men man får bita ihop och försöka tänka så positivt man kan.  
 
Våra härliga vänner Maggan och Peter kom på besök för att gratta Kurre som fyller 70 år idag och vi fick annat att tänka på några timmar. Elaine åkte hem till Varberg på eftermiddagen. Det blev väldigt tomt här hemma och känslorna kom tillbaka.
 
Jag har fått rapport från Anette att Gliss nu följer henne vart hon än går. Han sov nära henne inatt och blir orolig om han kommer ifrån henne för långt, då jamar han. Klart han söker trygghet och tröst precis som ett litet barn.
 
Det är en väldigt stor omställning att komma ifrån sin mamma, pappa och syskon och alla andra vuxna katter här. Och inte minst ifrån mig och Kurre.
 
Nu på kvällen har han kommit till ro och kan slappna av lite mer. Men någon flyttgröt har han inte ätit!
 
Här är ett foto som matte Anette skickade till mig som jag vill visa här. Fler bilder kommer att komma som jag lägger ut här eftersom.
 
Vid pennan Nettan och G-kullen
 
 

Gliss har flyttat till Sundsvall.




Idag har Anette med sina två söner Isak och Emil hämtat sin Gliss. Vi är så glada att Gliss hamnat hos den här underbara familjen och han kommer få det hur bra som helst i Sundsvall. Vi säger hejdå till Gliss och önskar nu ett varmt Lycka Till!

Dagens vikt lördag 6/4 2013

 
 
Vecka 12
 
 
G-Kullens vikt för dagen
Gastón - n 02 - Hane 1954 g 
Garras - n - Hane 2102 g 
Gracie - d - Hona 1796 g
Genevie - d 09 23 - Hona 1608 g 
Gliss - n 09 - Hane 1953 g 
 

Hjärngympa!

Torsdag den 4/4 2013 21.40
 
Vaknade lite senare än vanligt så kattungarna var rejält hungriga! Dom har hela tiden tillgång till Royal Canin Maine Coon Kittens torrfoder och vatten. Men den här fisken är så populär. Har börjat köpa riktigt fin torsk på Ica eftersom Pollocks fiskblock är slut. Och man ser verkligen skillnaden. Den är förståss en tia dyrare men har en bättre kvalitet vilket kattungarna uppskattar. Ett paket på 400 gr på fem ulltussar och en mamma slukades på några minuter.
 
Kl 12 var det dags igen för en förpackning med Mjau oxkött i gelé. Och även vid 17 tiden. 
Jag vispade ihop 3 äggulor med vatten i en djup tallrik vilket uppskattades enorm ikväll. Undrar just hur mycket en så liten kattmage kan rymmas. Sen gluckar det i magen och små rapar kan höras lite var stans.
 
Har varit inne hos MT`s Djurartiklar idag .... igen. Dom är så trevliga och tillmötesgående. Fixar och trixar så jag får det jag behöver. Det blev en hel del roliga saker till mina små änglatroll.
 
Köpte bl a en dockliknande typ Barbapappa med tyngd i botten och ett hål i huvet där man kan stoppa i godsaker. Man måste få ner den mot golvet och hålet måste vara nedåt för att godiset ska komma ut. En tankenöt att knäcka. Alla försökte få ut mjölklinserna genom att bita och slicka. Även försök att brotta ner den förekom men inte längre än 1 minut höll deras tålamod. Även Naija försökte men gav upp. Tror nog att den kommer att bli en favorit och den kan ju sysselsätta en katt ett tag. 
 
Nu har jag förberett för Gliss flytt på lördag. Det känns både roligt och sorgligt som ni förstår. Jag fäster mig så hårt vid mina djur. Men förhoppningsvis så kommer jag få information om hur det går i hans nya familj med två busiga killar som kommer att sätta fart på Gliss, det är jag övertygad om. Eller kanske det blir tvärtom. Här jagar han allt som rör sig och ser spännande ut. Han är alltid först framme och överraskar mig ständigt. Är det du igen som är här brukar jag säga. 
 
Ja, så ryggsäcken är packad, man kan ju tro att han ska på gympa!
 
Vid pennan Nettan & G-kullen
  
 
 

Dagens vikt torsdag 4/4 2013

 
 
Vecka 12
 
 
G-Kullens vikt för dagen
Gastón - n 02 - Hane 1904 g 
Garras - n - Hane 2065 g 
Gracie - d - Hona 1731 g
Genevie - d 09 23 - Hona 1560 g 
Gliss - n 09 - Hane 1910 g 
 

Bilder på kattungarna 12 veckor

2 april 2013.
 
Så var vi här vid det magiska datumet som jag aldrig ville se. Tiden har sprungit ifatt båda mig och kattungarna.
Jag har parat Naija och Filip följt hela dräktigheten samt varit med vid förlossningen.
Jag har varit som en hök över dom små och sett till att alla mått bra. Jag har lagt ner all min kärlek och kraft på denna kull som aldrig förr. Kanske för att den blir min sista. Det är med sorg i hjärtat jag kommer se en efter en lämna mitt hem. Men mitt hjärta kommer alltid att klappa för att dom ska få ett rikt och härligt kattliv. Med sol vind och vatten. På promenad eller i en egen trädgård eller varför inte en egen ö. Min dröm har varit att själv få bo på en liten ö där katterna kan få härja fritt i naturen som en katt bör få göra. 
 
Här kommer några spontana bilder som jag tog idag på deras 12 veckors födelsedag. Dom är tagna med mobilen men dom blev rätt så bra. Fler bilder kommer till helgen då Elaine kommer hem. Och hon kan verkligen det här med fotografering. 
 
Vid pennan Nettan och G-kullen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens vikt 2 april 2013

 
 
12 veckor idag!
 
 
 
Besiktigade
chippade
vaccinerade för andra gången
 
 
 
G-Kullens vikt för dagen
Gastón - n 02 - Hane 1858 g 
Garras - n - Hane 2010 g 
Gracie - d - Hona 1695 g
Genevie - d 09 23 - Hona 1505 g 
Gliss - n 09 - Hane 1871 g 
 
Målet är nått!!! 2 kg på Garras vid 12 veckor. Hurra!

RSS 2.0