G-Kullen i Uppsala, Östervåla

 
Här har vi hjältarna som var med på utställningen i Östervåla förra veckan. Så otroligt duktiga allihop!
Fotograf: Elaine Lilje
 
11 maj 2013
 
Ja det blev en trevlig och spännande dag. Kattungarna Garras, Gracie, Ginny och Gastón var anmälda både i enskild bedömning och i kullklass.
Vi hade förberett oss upp till tänderna och kattungarna verkade trivas väl i sin egna bur. Det var lite kyligt i lokalen och mot dagens slut var man rätt genomfrusen. Solen sken dock utanför så man kunde gå ut och värma sig. Gracie och Gastón hade samma domare och Garras och Ginny hade också fått samma domare. Bedömningarna var jag jättenöjd med även om Gracie blev slagen av en röd hane så var hennes helhetsbedömning lovande. Gastón var bäst i kullen enligt domaren som bedömde kullklass! Men Gliss närvarade ju inte vid utställningen, så egentligen är bedömningen inte helt rättvis..
 
På tal om kullen... Kullklassen blev en liten besvikelse eftersom vi var den enda kullen för dagen så vi fick ingen konkurrens. Och med resultatet Best In Show! 
 
Självklart kommer jag att ställa kattungarna vidare och förhoppningsvis dom nya ägarna.
 
Det var en trött kull med mattarna Nettan och Elaine som kom hem sent den lördagen. Söndagen gick åt att samla ihop intrycken och pusta ut.
 
Vid pennan Nettan och G-kullen
 
 

Förberedelser!

Lördag den 4 maj 2013
 
Idag gjorde jag en resa till Östervåla för att kolla in vägen dit tills nästa helg. Uppsala kattklubb som jag är med i ska ha sin utställning där. Det var fint väder och en biltur med ett mål är ju aldrig fel. Dessutom har jag alltid noja när jag ska iväg på utställning. Tänk om man inte "hittar dit" är alltid mitt orosmoment. Tur man har en gubbe som har en inbyggd Gps i skallen, brukar jag skoja om. Men nu blir jag förmodligen själv vid ratten så det är att vara förberedd. 
 
Det var 11 mil dit och tog ca 2 timmar. Nu kan jag lugnt konstatera att någon sovmorron blir det inte. Incheckningen börjar 7.30 till 9.00. Så det gäller att ha allt i ordning. 
 
Det är ju G-kullen som ska ställas. Men det kommer att saknas en liten kille vid namn Gliss som hade annat för sig i vårsolen i Sundsvall. Men kanske lite längre fram i almanackan kommer han ut på "banan". Om inte annat så vore det kul att åka upp till Sundsvall och ställa på deras kattklubb. Och då ska jag nog kunna övertala familjen att ställa ut honom.
Här en bild som matte Anette tagit i dagarna.
 
 
 
 
Nu är jag ju så noga med förberedelserna så jag har tagit fram utställningsburen som kattungarna kommer att bo i under utställningsdagen. Det blev många nyfikna nosar på buren i morse och Fanny bokade in sig direkt och tyckte det var urhärligt där. Gracie försökte sig på att gå på taket på buren men det var hujaliga jätteläskigt, men hon  fixade i alla fall ett snyggt hopp därifrån. Nu ska dom nog bli förberedda till utställningen tycker jag. Badningen och kloklippning återstår förståss. Och det bästa av allt är att Gastón med matte Elaine kommer hem igen och ska förståss vara med. Ska bli så himla roligt att få återse denna ljuvliga kille och min underbara dotter.
 
 
Tyvärr gick det inte att få upp bilden i större format.
 
Vid pennan Nettan och G-kullen : ))

Kattungarna 16 veckor

 
1 maj 2013
 
Så var det sagt. Att våren är kommen och med den tussilago och blåsipporna. Hela skogen lyser blå och det är verkligen VÅR.
 
Igår fyllde kattungarna 16 veckor så det blev fotografering idag. Jag har blandat in några av dom vuxna katterna eftersom kattungarna numera busar med dom. Gracie ska ju ingå i gruppen och måste vänja sig med dom stora grabbarna och tanterna. På bilderna är dom på den inglasade bungalowen där alla trivs så enormt bra. Även jag förståss. Här fikar vi tillsammans och blir det något gott till bords har man genast en objuden gäst. 
 
Här kommer ett potpurri av bilder!
 
IC S*Björnvreten´s Naijalie (mor till kattungarna)
 
 
 
S*Mac Moni´s Tingeling (farmor till Naijalie ovan)
 
 
Suprem Champion S*Adventure´s cat Fanny (morfars farmor till kattungarna)
 
 
Champion S*Happy tails Grizabella (Bella) fyller 10 år den 16/5 i år och äldst
 
 
 
 
Ch S*Rökatten´s Country Clay (son till Tingeling)
 
 
 
Supreme Premier S*Rökatten´s Aldor (ur vår första kull)

 
Gracie
 
 
 
 
 
 
 
Ginny
 
 
 
 
Testade kameran! Blev överexponerad men tyckte den ändå blev en snygg shabby chick bild
 
Clay och Ginny
 
 

 
Tack för idag
slut för idag
 
Vid pennan och kamerna Nettan med G-kullen
 



 
 
 

 
 

RSS 2.0