Gastón på äventyr i trädgården.. igen!

Denna alldeles för varma sommardag är egentligen inte alls idealt för gaston att vara ute. Men det skär i hjärtat på mig när jag går ut för att sola och han står i fönstret och ropar "jag vill ut!". Hans stora ögon blänger envist på mig tills jag till slut ger upp, reser på mig och hämtar selen. Okej då.
 
Men sen slutar det med att han ligger i skuggan och gör ingenting, förutom att fånga en enstaka fluga som flyger förbi då och då. Så jag fick en idé. Eftersom Gaston älskar vatten så hämtar jag vattenslangen! Vi har ingen kran på utsidan av huset, så jag fick släpa in hela trädgårdsslangen i lägenheten och koppla till en kran i badrummet. Jag vred till ett svagt flöde och lät munstycket ligga ner på marken. Lyckligtvis är det en spricka i den som skapar en fin liten spridare. So fort vattnet kom igång kastade sig Gaston fram ur skuggan och lekte med vattnet (bokstavligt talat i vattnet) och slängde sig åt sidan för att fånga vattendropparna som landade i gräset. Jag lyckades inte få till så jättebra bilder än dessa eftersom han rör på sig konstant!
 
 
 
 
 
 

Kattungarna 6 månader idag!

8 juli 2013
 
Hej på Er!
 
Det var jättelängesen jag skrev här på bloggen. Tiden har tagit mig än hit än dit.
Men jag försäkrar att dom tre kattungar jag har kvar här hemma mår gott och har fördärvligt roligt i trädgården. 
Det är bus hela dagarna med ett ständigt jagande av fjärilar och flugor. En och annan humla får också sätta dit sitt liv.
 
Stora har dom blivit och störst är ju Garras med sina 4.415 gr. Inte illa eller hur? Han päls är sagolikt svart, blank och slät. Inte så lång ännu men den kommer. Han är silvrig bakom öronen och det påminner mig om Fanny som också såg på pricken ut som honom när hon var liten. 
 
Gracie min alldeles helt underbara lilla tjej med sin eldiga päls är så himla busig och tuff. Leker hårt och intensivt för att senare inte alls bry sig om syster och brors lekar. Hon väger idag 3.425 gr och har en lång rygg och svans. Hennes ben blir inte så höga och hennes blick kan döda. Grymt!
 
Ginny är den sockersöta kickan och faktiskt lite mer kärvänlig, kanske beror det på hennes något lugnare anlag men ändå väldigt busig och har spring i benen och höga hopp. Det är hur kul som helst att titta på deras lekar och jagande runt buskarna. Deras gömställen är under rönnspirean och även en skuggig plats för sömn och spaning. Ginny väger idag 3.145 gr och väger minst men ser större ut. Tycker hon har proportionerna helt korrekt och hennes ögon är mer snedställda.
 
Alla sover i sovrummet hos oss på nätterna och det bara för att få den lilla extra sociala biten och även koll på att inget händer tillsammans med dom vuxna katterna.
 
Här kommer en hel drös med bilder jag tagit idag på deras 6 månaders dag. Bilder på Gaston kommer senare.
 
Av Gliss matte har jag precis fått en bild som jag lagt in här nedan. Han har det underbart med sin familj och får följa med till landet för att fiska abborre. Han älskar vatten och verkar nyfiken på allt. En ståtlig kille som många vänner beundrar. Något att vara väldigt stolt över är ju just en Maine coon.
 
 
Champion - Pappa Filip ligger och slöar under äppelträdet
 
 
 
Internationell Champion - Mamma Naijalie slöar på kattställningen
 
 
 
Garras
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ginny
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ginny Garras Gracie
 
 
 
 
 
Gracie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gliss som bor med familjen Anette, Anders, Emil och Isak
 
 
 
Morfars far Big Bliss - Supreme Premier
 
 
väger idag 9.125 gr
 
 
Morfars farfar Jeags - Champion
 
 
Väger idag 7.135 gr
 
 
Tack för Ert intresse för min/vår blogg och jag lovar att snart är jag tillbaka igen.
Ha nu en riktigt sköööön sommar!
Vid pennan Nettan & G-kullen

RSS 2.0