Gastón på äventyr i trädgården.

En liten hälsning från Gastón och mig i Varberg! Han går i sele ute på trädgården så fort vädret tillåter, och han älskar att vara ute. Här följer några bilder på hans äventyr...
 
Här ligger Gastón på sin favoritplats när solen är som varmast
 
 
 
Attaaaaack!
 
 
"Hej......"
 
"......Hopp!"
 
 

Kattungarna 5 månader

5 juni 2013
 
Igår fyllde kattungarna 5 månader!
 
Deras utveckling har varit helt underbar att få följa dag för dag. Från nyfödd till en självständig och egen personlighet. Man kan lätt tro att alla har samma temperament eftersom dom har samma föräldrar. Men så olika dom kan bli. Killarna är mer framåt och nyfikna och framförallt keligare. Tjejerna är lite skyggare och betraktande vilket gör att även jag måste steppa bakåt lite för att inte skrämmas. Jag är ju själv rätt busig och och vill gärna kela hur mycket som helst med dom, men som sagt det är katten som får bestämma. Ginny kan helt sätta sig på tvären när jag vill klippa klorna eller kika i öronen. Men jag är bestämd och har jag bestämt mig för att göra en undersökning ska den genomföras. Konstigt nog efter en genomgång på mina villkor verkar det som om hon än mer tyr sig till mig. Jag blir liksom "ledaren" här hemma.
 
Jag går nu och funderar på vilken hona jag ska behålla. Det var från början Ginny, men så tänkte jag att jag redan har dom flesta med vitt och det vore flott med en solid röd katthona. Hon har fin box men lite för vaga öron i min mening. Ginny däremot har finare placering av öronen och en längre och smalare box. Väldigt lik sin far och han såg på pricken ut som hon gör nu i detta nu. Filip har breddat sig något så enormt över boxen och blivit mycket stor. Han är verkligen tjusig! 
 
Så jag avvaktar någon tid till. I annat fall får bägge honorna vara kvar i katteriet. 
 
Garras är en härlig kille. Svart som natten och blank päls som en trollsk sjö. Mandaringula ögon som har en grym lock. Han är så lång i kroppen och därtill en otroligt lång svans som passar därtill. Han ser ut som en kalv med för höga ben som trasslar ihop sig ibland när springet i benen kommer. Han är otroligt gosig och sover gärna under hakan eller på huvet. Många pussar blir det. En riktig Don Juan!
 
Gliss har det superbra hos sin familj i Sundsvall. Han har varit på utflykt till deras sommarställe och fick gå i sele. Hemma har han altanen för sig själv. Han är alltid smutsig på sin rosa/vita nos eftersom han ska smaka och undersöka "allt". Han har blivit väldigt stor och med enorma labbar enligt rapport.
 
Gastón växer på sig fint och han har kraftig benstomme han också. Fick rapport att idag tog han sin första fågel. Snabb som en vessla. Men matte Elaine lyckades rädda fågeln utan skador. Men där ser man att jaktinstinkten är där. Det är så här en katt ska få leva, ute i naturen med fjärilar och flugor och en och annan fågel. Helt naturligt!
 
Ja det var en liten kattrapport från både Sundsvall och Varberg samt Rimbo. Vi hörs snart igen!
 
Vid pennan Nettan och G-kullen

RSS 2.0